Monday, 31 March 2014

TESTIMONI SET MENGANDUNG

MY REAL TESTIMONY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUA
Skang kandungan Saya dah masuk 23mggu... Kira dah nak masuk 6 bulan.... Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu...
1st pregnant : sy blom kenal shaklee... Sy makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b complex, iron tablet & Vit c.... Tp sy bukan jenis yg compliance sgt... Salu sy skip ubat² klinik ni...hihi...Sy slalu minum susu dutch lady & fresh milk... Sy x minum anmum sebab Misi klinik kata x bagus (sy pernah minum skali je.. Dah bli sekotak anmum coklat...then lepas Misi kata xelok terus sy stop)
Pregnant skang : sy makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ade ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX...OMEGA sy akan start consume lepas 6 bulan nanti.... Sama mcm pregnant 1st dlu sy bkn la jenis compliance sgt... Hihi... Tapi sy lebih disiplin ckit banding pregnant 1st dlu... Susu sy jarang minum skang... Sgt jarang...
Pregnant 1st :
•• sy alami alahan sgt teruk... Lembikkk.. Sy salu ke emergency department... Kene cucuk masuk air... Kene masuk wad semalaman sbb hyperemesis gravidarum....(alahan teruk)... Saya salu MC sbb alahan teruk smpai salu geng² wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yg rase... Bukan hampa...hahaha)
•• Saya salu kene tangkap mengkarung sebab x cukup kalsium...alaaaa, kejang kaki tu.... Setiap malam sy menjerit pggil laki suruh tarik kaki... Haha.. Smpai dia kata, Awk ni Jgn la jerit mlm²..Kang ape plak org pk... Hahaha (ade aku kesah???)
•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sgt stress.. Dr awal kehamilan sy sapu mcm²... Bio oil laa, myk Johnson laa.. Tapi ade jugak.. (Xdapat terima kenyataan).. N paling x best kesan stretch mark tu sy jd sgt gatallllll..... Tergaru² perut mcm monyet...hahaha
•• sy mudah letih, sakit pinggang...
•• sy alami keputihan yg teruk... (Sgt teruk smpai kene masuk pessari... Ok, Xnak cite byk bab ni)

2nd pregnant :
•• alahan still ade.. Melepek jugak tp x seteruk yg 1st... Sy xpernah ke emergency department, xpernah masuk wad... & X PERNAH MC!!!
•• setakat ni dah 23 minggu, sy x pernah lagi kene tangkap mengkarung.. Kire mlm² xde la sy terjerit²... Hahaha
•• setakat ni masih xde stretch mark.... Xde lgsg.. Sy sapu minyak Johnson je..Hihi... So xde la tergaru² lagi mcm monyet..
•• sy lebih bertenaga of cozzzz
•• tiada langsung keputihan!!! Magic!!

Ok... Ni testimoni setakat ni.. Panjang lebarrr... Nti sy Kongsi lg testimoni smpai la lepas bersalin nanti...
** FREE TO LIKE & SHARE... xperlu minta...

kredit to Master Mareeya Muda

 


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

KALSIUM

Calcium by Master Iffah Anuar

"kalsium x di hasil semulajadi dlm badan..so ambil susu or suplement utk kuatkan tulang n gigi anda,sblm ia hilang sblm waktunye..hehe"

Ya, saya setuju! Sila baca dibawah!!

Sumber kalsium tubuh kita dpt melalui 2 cara..

1- dari makanan yang kita makan
2- dari dalam tubuh kita sendiri apabila kita tidak fulfill cara 1

ramai yg pandang enteng ttg kekurangan calcium dari pengambilan makanan harian, akibatnya badan akan mengambil kalsium yg disimpan di tulang dan gigi utk kegunaan badan..

disebabkan itu, ramai ibu2 yg BF mengadu..mengalami kerosakkan gigi..rasa sakit pinggang..sendi..lenguh2.. BEWARE..anda mungkin sedang menggunakan kalsium simpanan hari tua anda ;(

Dipetik dari Harvard Health Publication

NOTE 1:
#Jika anda sedang mencari supplement calcium, pastikan ia mengandungi magnesium! Kenapa?

==> Magnesium ada mineral yg sukar utk disimpan didalam tubuh
==> Magnesium bantu menyerap calcium dan mengekalkannya di dalam tubuh
==> Magnesium bertindak dengan baik bersama calcium utk membina matrix tulang anda yg kuat dan kukuh (utk mengelakkan kerapuhan)
==> Magnesium dan calcium bergabung memberikan kesihatan yg lebih baik pada sistem cardiovascular anda
==> Magnesium dan calcium bergambung membantu mengatasi
masalah insomnia, ia memberikan anda tidur yang lena

NOTE 2:
Jangan lupa, lengkapilah calcium supplement anda dengan vit D! Kenapa?
==> Vit D memaksimakan penyerapan calcium didalam tubuh
==> Vit D juga membantu regulate calsium didalam peredaran darah

NOTE 3:
carilah calcium supplement dari sumber calcium citrate kerana kadar penyerapan kedalam tubuh lebih tinggi!!

Jadi, kesimpulannya...semuanya terdapat didalam Shaklee Ostematrix!



‎1) FDA/RDA dsbnye ..recommendation yg dibuat adalah berdasarkan keperluan individu yg IDEAL >>> Sihat tubuh badan tanpa sebarang masalah kesihatan..

2) Calcium toxicity/excess jika diambil 2500 mg >> SETIAP HARI (Earl Mindell)

3) Perlu igt calcium ni banyak musuh..
>>> Lebih ratio calcium: phosphorus (normal 2:1) ..so if suke makan high phosporus.. calcium akan deplete
>>> ambil ubat2 ade sesetengahnya mengurangkan calcium absorption, kurangkan calcium dlm darah, tulang..
>>> suke makan lelemak, oxalic acid dalam coklat dll makanan.. phytic acid..caffein menghalang penyerapan calcium..
‎4) Calcium works best with A, C, & iron.. so logicla kan kenapa dalam vitalea ada calcium.. sbb complement each other.. plus, 225 mg tu x cukup keperluan daily.. sbb tu supplement calcium masih diperlukan..
5) Dalam ESP ada calcium.. yang ni salah satu criteria pilih soya kan..kene ada calcium..

Not all calcium consumed is actually absorbed in the gut. Humans absorb about 30% of the calcium in foods, but this varies depending upon the type of food consumed [1]. Other factors also affect calcium absorption including the following:

> Amount consumed: the efficiency of absorption decreases as calcium intake increases [1].

> Age and life stage: net calcium absorption is as high as 60% in infants and young children, who need substantial amounts of the mineral to build bone [1,8]. Absorption decreases to 15%–20% in adulthood (though it is increased during pregnancy) and continues to decrease as people age; compared with younger adults, recommended calcium intakes are higher for females older than 50 years and for both males and females older than 70 years [1,8,9].

> Vitamin D intake: this nutrient, obtained from food and produced by skin when exposed to sunlight of sufficient intensity, improves calcium absorption [1].

> Other components in food: phytic acid and oxalic acid, found naturally in some plants, bind to calcium and can inhibit its absorption. Foods with high levels of oxalic acid include spinach, collard greens, sweet potatoes, rhubarb, and beans. Among the foods high in phytic acid are fiber-containing whole-grain products and wheat bran, beans, seeds, nuts, and soy isolates [1]. The extent to which these compounds affect calcium absorption varies. Research shows, for example, that eating spinach and milk at the same time reduces absorption of the calcium in milk [10]. In contrast, wheat products (with the exception of wheat bran) do not appear to lower calcium absorption [11]. For people who eat a variety of foods, these interactions probably have little or no nutritional consequence and, furthermore, are accounted for in the overall calcium DRIs, which factor in differences in absorption of calcium in mixed diets.

Some absorbed calcium is eliminated from the body in urine, feces, and sweat. This amount is affected by such factors as the following:

> Sodium and protein intakes: high sodium intake increases urinary calcium excretion [12,13]. High protein intake also increases calcium excretion and was therefore thought to negatively affect calcium status [12,13]. However, more recent research suggests that high protein intake also increases intestinal calcium absorption, effectively offsetting its effect on calcium excretion, so whole body calcium retention remains unchanged [14].

> Caffeine intake: this stimulant in coffee and tea can modestly increase calcium excretion and reduce absorption [15]. One cup of regular brewed coffee, for example, causes a loss of only 2–3 mg of calcium [13]. Moderate caffeine consumption (1 cup of coffee or 2 cups of tea per day) in young women has no negative effects on bone [16].

> Alcohol intake: alcohol intake can affect calcium status by reducing its absorption [17] and by inhibiting enzymes in the liver that help convert vitamin D to its active form [18]. However, the amount of alcohol required to affect calcium status and whether moderate alcohol consumption is helpful or harmful to bone is unknown.

> Phosphorus intake: the effect of this mineral on calcium excretion is minimal. Several observational studies suggest that consumption of carbonated soft drinks with high levels of phosphate is associated with reduced bone mass and increased fracture risk. However, the effect is probably due to replacing milk with soda rather than the phosphorus itself [19,20].

> Fruit and vegetable intakes: metabolic acids produced by diets high in protein and cereal grains increase calcium excretion [21]. Fruits and vegetables, when metabolized, shift the acid/base balance of the body towards the alkaline by producing bicarbonate, which reduces calcium excretion. However, it is unclear if consuming more fruits and vegetables affects bone mineral density. These foods, in addition to reducing calcium excretion, could possibly reduce calcium absorption from the gut and therefore have no net effect on calcium balance.



Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Kenapa Makan Ostematrix Boleh Bantu Tidur Lebih Lena?

Menurut National Sleep Foundation (NSF), hampir 6 dari 10 orang warga US mengalami insomia dan masalah tidur. Insomnia adalah masalah tidah boleh tidur atau tidur yang sering terganggu. Kebanyakan yang mengalami insomnia akan mengambil ubat tidur untuk tidur.

Ubat tidur memberi kesan tidak baik untuk jangka masa panjang. Kesan dadah dalam badan boleh menyebabkan khayal dan boleh meningkatkan risiko kemalangan. Ia juga mengganggu ingatan dan keberkesanan kerja di tempat kerja dan rumah.

                                                           

Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh Menyebabkan Anda Berjaga

Dari pandangan pakar nutrisi, beberapa kajian mendapati terdapat beberapa vitamin dan mineral yang berkesan dalam membantu kita untuk tidur dan lena sepanjang malam. James F. Balch seorang doktor dan penulis buku Prescription for Nutritional Healing memberitahu:


" Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh menyebabkan kita berjaga beberapa jam dan tidak boleh kembali tidur jika terjaga"

Kalsium sangat berkait rapat dengan kitaran tidur. Dalam satu kajian, yang telah diterbitkan di European Neurology Journal, penyelidik mendapati tahap kalsium dalam badan adalah tertinggi ketika kita tidur paling lena, seperti dalam fasa REM (rapid eye movement). Kajian juga mendapati gangguan dalam tidur terutama apabila kehilangan fasa REM adalah berkait dengan kekurangan kalsium. Untuk mendapatkan tidur yang lena kembali, tahap kalsium dalam badan juga perlu normal.

Willian Sears, seorang doktor memberitahu

"Kalsium membantu minda menggunakan asid amino tryptophan untuk menghasilkan bahan melatonin, sejenis bahan yang membantu untuk tidur. Ini membuktikan kebanyakan produk bersusu mengandungi kedua-dua bahan (kalsium dan tryptophan), makanan yang boleh membantu kita untuk tidur"

                                        

Kekurangan Magnesium Menyebabkan Insomnia

Sebab utama insomnia yang kronik adalah kekurangan magnesium. Tidur juga terganggu akibat banyak kali terbangun ketika tidur. Kajian juga mendapati kandungan magnesium yang tinggi dalam badan dan aluminum yang rendah boleh menyumbang tidur yang lebih lena. Kajian ini telah dibuktikan oleh James Penland di Human Nutrition Research Center di North Dakota. 

Secara keseluruhannya, kadar pengambilan kalsium dan magnesium yang seimbang mampu memberikan kesan terbaik dalam menyumbang kepada tidur yang lebih lena.

sumber : http://www.medicalnewstoday.com/releases/163169.php

Kenapa Ostematrix?

                                                             
Kenapa kita memilih Ostematrix untuk tidur yang lebih lena dari jenama lain? Kerana Ia mempunyai

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

\

Dapatkan Ostematrix anda hari ini dengan hanya RM61 untuk 120biji.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Friday, 28 March 2014

TESTIMONI SET MENGANDUNG


Testimonial Set Mengandung

Ini pengalaman saya sendiri mengamalkan set mengandung sepanjang 4 bulan lebih ni...Apa bezanya pengalaman mengandung kali ini berbanding dengan yang first?
1.Berat badan saya naik dengan terkawal..dah 4 bulan lebih berat saya naik dalam 3.5kg...
2. Muka pon tak nampak kembang sangat..sampai mak mertua pon tegur semalam.."tak naik sangat ye mengandung kali ni"hehe..even saya naik lrt pon orang boleh buat xtau je sbb tak nampak saya mengandung( kesian jugala sbb kene berdiri).
3. Simpul mengkarung alhamdulillah tak pernah lagi datang menyinggah di kaki...sebelum ni almost every day sejak 5 bulan,wajib kene..saya tak minum susu langsung kali ni...memang bergantung 100% pada ostematrix.
4. Muka lebih berseri-seri, kata mereka nampak glowing..sampai ramai yg buat spekulasi, anak laki agaknya..tak pon mesti sbb minum ESP walaupon saya belum lagi amalkan ESP..(Plan masuk 6 bulan baru nak amalkan.. )



Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Garlic Shaklee Antibiotik Semulajadi

Keistimewaan Garlic Complex Shaklee
Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas.
Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (rosemary dan spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.
Garlic Shaklee
 Rosemary
Spearmint
Manfaat Utama Garlic Complex Shaklee
Garlic Complex Shaklee merupakan antioksidan semulajadi yang semestinya memberikan banyak manfaat untuk kesihatan antaranya ialah:
1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.
2. Antibiotik Yang Selamat Dan Semulajadi - Garlic antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
3. Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. pylori dan menghalang ulser gastrik.
5. Menyeimbangkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
6. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
7. Menurunkan Kolesterol - Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
8. Mencegah Kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
9. Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.
Asal Bau Garlic
Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan antioksidan dan antikanser. Inilah asal bau garlic.
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)
 

HARGA PRODUK

MAKLUMAN:

Memandangkan Shaklee telah menbuat Notis besar-besarn berkenaan P&R Shaklee. maka, saya sebagai seorang Shaklee Independent Distributor akan mengikuti syarat2 yang telah Pihak Syarikat Shaklee berikan. Salah satunya berkenaan dengan harga Produk.

Jadi, BUAT SELURUH PELANGGAN Shaklee , Mulai dari hari ini, saya hanya memberikan HARGA RETAIL kepada setiap pelanggan (BUKAN AHLI) yang ingin membeli produk shaklee dari saya.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Harga Ahli dan menikmati TAWARAN2 hebat dari shaklee sebagai ahli, Anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee melalui saya.

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PENDAFTARAN AHLI MELALUI:




Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)



Berikut adalah harga jualan setiap produk Shaklee



 





*Harga di atas tidak termasuk kos penghantaran sebanyak RM10 bagi Semenanjung Malaysia dan RM20 bagi Sabah dan Sarawak.

Wednesday, 26 March 2014

CONTACT

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi saya melalui:




Call/SMS/Whatsapp : 014-8151584

Email :tere_amane@yahoo.com



Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/Cahayaku-Vitamin-Shop/612130708802599

Saya juga menjalankan perkhidmatan penghantaran barang COD

- Jerantut (saya)
- Bandar Pusat Jengka (saya)
- Bandar Sri Permaisuri, Cheras (suami)
- Midvalley (suami)
-Sekitar KL (suami)

Tuesday, 25 March 2014

10 Kesalahan Dalam Menguruskan Badan

Adakah anda dalam proses mengurangkan berat badan yang berlebihan? Nah! Checklist di bawah adalah penting untuk anda baca dan fahamkan.
  1. Terlampau ghairah mengira kalori.
  2. Tidak minum air yang mencukupi.
  3. Makan roti, pasta dan ubi kentang lebih banyak berbanding protein, daging segar, buah dan sayur.
  4. Makan makanan proses lebih banyak dari makanan segar.
  5. Memasak sayur berlebihan menyebabkan khasiatnya hilang.
  6. Tidak merancang dengan betul program diet.
  7. Menyalahkan orang lain di atas kegagalan program diet anda.
  8. Menyudahkan juga sisa makanan sedangkan anda telah kenyang.
  9. Mengabaikan sarapan pagi.
  10. Berlapar sepanjang hari kononnya sedang mengamalkan program diet.

Di Shaklee, kami juga menyediakan rangkaian suplemen yang bersesuaian bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan dan mengurangkan inci di tubuh.

Cadangan suplemen bagi program diet ibu menyusu

  1. Set Family Wellness
  2. Alfalfa
  3. Lecithin/Omega
  4. Herb Lax

Cadangan suplemen bagi program diet selain daripada ibu menyusu

  1. Cinch Shake (ada 3 flavour)
  2. Lecithin/Omega
  3. Alfalfa
  4. Herb Lax
  5. ESP
Anda perlu mendapatkan konsultasi daripada distributor masing-masing untuk panduan pemakanan. Tak semestinya perlu ambil semua sekaligus. Asasnya anda perlu

  • Detox
  • Cairkan lemak/kolestrol
  • Serat pengangkut lemak
  • Protein untuk pembinaan otot dan asas
kredit

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Waktu Yang Sesuai Untuk Minum Protein

Protein penting dalam proses menurunkan berat badan. Kekurangan protein menyebabkan anda sukar untuk mendapatkan berat badan idaman.

Tahukah anda bahawa ada waktu yang sesuai untuk minum protein?

Waktu Yang Sesuai Untuk Minum Protein

  1. Makanan pertama anda untuk hari tersebut (Memandangkan sepanjang masa tidur anda tak makan apa-apa)
  2. Sebelum tidur (Jadi protein membantu memulihara/ memperbaiki sel tubuh anda ketika tidur)
  3. Sebagai 'pre-workout meals'
  4. Sebagai 'post-workout meals'

Cadangan suplemen-suplemen lain

  • Lecithin
  • Fiber
  • Alfalfa
  • Herb Lax
  • Vitalea
  • Cinch Energy Tea Mix

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Cinch Shake Mix FAQ

Cinch Shake Mix FAQ


Ramai yang bertanya tentang bagaimana Cinch Shake boleh membantu dalam penurunan berat badan.

Tak kurang juga yang nak tahu kelebihan Cinch Shake dengan produk penurunan berat badan yang lain.

Jom kita tengok FAQ ini:


Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Cinch Shake?


Cinch Shake adalah ber-indeks glisemik yang rendah, dan sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam pelan diet mereka.



Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Cinch Shake?


Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan berdiet kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.



Bolehkah kanak-kanak ambik Cinch Shake ni?


Cinch Shake tidak dibuat untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.



Cara terbaik minum Cinch Shake


Seperti yang boleh didapati pada canisternya, Cinch terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein & leucine yang optimum.



Apakah perbezaan Cinch Shake dengan ESP?


Cinch Shake membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dalam setiap hidangan.



Adakah Cinch Shake mengandungi kafein?


Cinch Shake adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.



Beza Cinch dengan produk penurunan berat badan lain?


Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.






kredit


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)

Program Diet Yang Sihat

Anda boleh mencuba program diet sihat bersama Shaklee. Antara cadangan suplemen untuk program diet ini ialah Cinch, iaitu Cinch Shake dan Cinch Tea Mix.


Apakah Cinch?

Cinch dikuasakan dengan Leucine:

  1. Menjaga otot
  2. Membakar lemak
  3. Menurunkan berat badan dengan mengurankan lemak

Apakah leucine:

  1. Sejenis asid amino
  2. Memberikan rasa kenyang
  3. Memberi isyarat kepada tubuh untuk mengekalkan dan membina otot
  4. Menyokong kadar metabolik dengan menjaga otot

Kenapa Cinch Shaklee?


Cinch dihasilkan oleh doktor2, nutritionist dan saintis Shaklee. Program Cinch adalah berdasarkan lebih dari 100 jurnal yang diterbitkan dan laporan klinikal untuk setiap bahan-bahannya.

Data Klinikal dari Pilot Study yang dijalankan selama 12 minggu:

  • Kehilangan berat badan sebanyak 15.4 pound (dalam 7kg)
  • Saiz pinggang turun hingga 4.1 inci
  • Jisim otot kekal





kredit


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan :)


Siti Haryani Mohd (Yani)
Shaklee ID : 887626
014-8151584 (Call, SMS, WhatsApp)
Powered by Blogger.
 
Copyright 2014 Reserved to Cahayaku Vitamin Shop Design By Cik Nurfarah